Tomatillo Salsa Verde

 


     Total Time

       25 mins:

    Cook Time) 

        15 mins:

    Prep Time) 

       10 mins:

    Servings) 

         8:




                  Ingredients:


  1 serrano chile pepper minced 

  2 tablespoons chopped cilantro

  1.2 teaspoons salt or to taste

  1 pound tomatillos husked

  1 teaspoon minced garlic

  1 tablespoons chopped fresh oregano

  1.2 teaspoon ground cumin

  1.2 cup finely chopped onion

  2 cups water








                    Directions:


  Step.1

En una sartén grande a fuego alto, agregue cilantro (ajo), sal, chile (cebolla), tomate (comino) y apio (apio), agregue agua y luego déjelo hervir.  Después de hervir, reduzca el fuego y cocine de 12 a 15 minutos a fuego lento hasta que los tomates se ablanden.


  Step.2

Place tomatillo mixture in blender and puree until smooth, if you prefer thicker salsa verde, use a slotted spoon to scoop tomatillo mixture into blender, then add cooking water as needed to reach desired consistency


  Step.3

Serve with chips and full enjoy







                Nutrition Facts:

                   Per        -        Serving

                   1g

                 Protein

                   1g

                   Fat

                   24

                  Calories

                   5g

                  Carbs




  


 



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